Loading...

Zorgverzekering Velsen-Zuid Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Velsen-Zuid. Populaire keuzes zijn FBTO, CZ, OHRA, VGZ, Achmea. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Klopt jouw huidige verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van de handige zorgvergelijker mag ook jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als acupunctuur of brillen en lenzen. Het overstappen is razendsnel gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Termen als Restitutiepolis + Eigen risico komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Promovendum of PMA tot o.a. CZdirect en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via onze zorgvergelijker vind je rap en eenvoudig een duidelijke verzekering die spoort met jouw behoeften. Hulp nodig? Hier spot jij praktische adviezen ten aanzien van restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Tubbergen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Velsen-Zuid? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je al veel besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. Het tarief kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door ons vergelijk script – met uitgebreide functies – zoek je gelijk welke partij voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-velsen-zuid


Meest gekozen zorgpolis in Velsen-Zuid?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Sint Odiliënberg afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Univé. Op deze pagina lees je meer over belangrijke onderdelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld COPD of Edwards-syndroom, echter ook Lipodystrofie en Schouderdystocie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Velsen) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Velsen-Zuid?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Velsen-Zuid of in deze buurt. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Hier bekijk je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 6 keer p/jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Bewuzt) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Velsen-Zuid?

De basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Velsen-Zuid. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek en tevens Revalidatiezorg, Ergotherapie, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekeraar en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website spot jij enkele veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Velsen-Zuid is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Velsen-Zuid. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Velsen-Zuid? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Velsen-Zuid moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er meerdere zorginstellingen in de buurt van Velsen. Neem nou ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg en ook audicien, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Menzis en ZieZo. Check de voorwaarden van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgpolis J-codes.

Verzekeringskantoor in Velsen-Zuid

Prefereer jij een “echt” gesprek met betrekking tot een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Velsen-Zuid. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Velsen-Zuid