Loading...

Zorgverzekering Veenwouden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Veenwouden. Veel gekozen partijen zijn OHRA, FBTO, Menzis, CZ, VGZ. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past deze bestaande zorgverzekering met jouw behoeften? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld dieetadvies of oefentherapie. De overstap is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is vaak lastig. Feiten zoals Zvw + Betalingsregeling komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of Ohra tot Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een aantrekkelijke polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van onze zorgvergelijker tref je direct en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die aansluit op alle behoeften. Hulp nodig? Hier check je praktische informatie m.b.t. de naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Egmond aan Zee zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Veenwouden? De premies van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via de polisvergelijker – met bruikbare filters – spot je direct welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is meestal wel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-veenwouden


Veel gekozen zorgpolis in Veenwouden?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis De Cocksdorp afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Univé, Interpolis. Op deze site ontdek je nuttige factoren die van belang zijn. Dankzij deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Cushing-syndroom of Holvoet, maar ook Lymfklierkanker en Pyromanie. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (max €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra polis voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Dantumadiel) of mogelijk een opleiding. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Veenwouden?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Veenwouden of rondom deze plaats. Let op: je doet dit veel rapper en eenvoudiger via het internet. Op deze pagina lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere negen keer).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld VvAA verzekering) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Veenwouden?

Jouw basisverzekering dekt allerlei zorgkosten in Veenwouden. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Lees de voorwaarden van je huidige modules en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna vind je een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Veenwouden is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: inventariseer of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Veenwouden. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Veenwouden? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Veenwouden zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je velerlei soorten zorg in en rondom Dantumadiel. Zoals logopedie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg en plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij C4Me of ONVZ. Controleer de afspraken van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Vergoedingen Zaad (semen en sperma) invriezen.

Verzekeringskantoor in Veenwouden

Prefereer jij 1 op 1 contact rondom de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Veenwouden. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bekijkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Veenwouden