Loading...

Zorgverzekering Veenoord Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Veenoord. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, CZ, Achmea, FBTO, VGZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om het huidige contract goed door te nemen. Past deze bestaande zorgverzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van de handige zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld orthodontie en huidbehandelingen. De overstap is echt zo afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is redelijk moeilijk. Termen als Verzekeringsplicht en Regeling wanbetalers komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of PNOZorg tot aan HEMA en ZieZo. Hoe stap ik over naar een passende verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van de zorgvergelijker achterhaal je snel en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die matcht met je zorgwensen. Is het lastig? Hier bekijk jij praktische gegevens ten aanzien van eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Tjuchem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Veenoord? De premies van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – inclusief handige filters – check je supersnel welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-veenoord


Veel gekozen zorgpolis in Veenoord?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Sint Geertruid afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze pagina lees je meer over een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor onder andere Colitis ulcerosa of Ziekte van Kawasaki, echter ook Macrofilie en Stress. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is lagere maandlasten. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Emmen) of juist een vereniging. Het voordeel is een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Veenoord?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Veenoord of omgeving. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via internet. Hieronder spot je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld twaalf keer p/jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. VvAA vergoedingen) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Veenoord?

Jouw basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Veenoord. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer en Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Bekijk de condities van de actuele verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hierna bekijk je een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Veenoord wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: inventariseer of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Veenoord. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Veenoord? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Veenoord moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je meerdere soorten zorg in de buurt van Emmen. Zoals kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, logopedie maar ook haptonomie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Ditzo of UMC Zorgverzekering. Bestudeer de afspraken van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgpolis Inhalator.

Verzekeringskantoor in Veenoord

Heb jij het liefst face to face contact ten aanzien van een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Veenoord. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon inventariseert je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Veenoord