Loading...

Zorgverzekering Varik Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Varik. Bijvoorbeeld naar OHRA, FBTO, CZ, Achmea, VGZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Past de bestaande verzekering nog met jouw situatie? Geholpen door een handige zorgvergelijker kun jij rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld homeopathie plus kraamzorg. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk niet eenvoudig. Feiten zoals Vrije artsenkeuze en Eigen bijdrage vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of National Academic tot CZdirect en VGZ. Hoe ontdek ik een goedkope aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van deze zorgvergelijker detecteer je snel en eenvoudig een goede verzekering die klopt met jouw zorgwensen. Hulp nodig? Op deze website vind je nuttige adviezen aangaande de eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering. Lees ook alles over Tijnje zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Varik? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De premie wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – inclusief handige filters – tref jij binnen enkele minuten welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Besured is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-varik


Veel gekozen zorgpolis in Varik?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Siebengewald afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina lees je meer over veel besproken begrippen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor onder andere Concentratiekampsyndroom of Koliekpijn, echter ook Ozaena en Syndroom van Down. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra polis voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Neerijnen) of juist een opleiding. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). In de regel betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Varik?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Varik of in deze buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via internet. Op deze pagina tref je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (o.a. achttien keer).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. PMA vergoedingen) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Varik?

Jouw basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Varik. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Controleer de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekeraar en controleer wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar vind jij enkele erkende zorgverleners in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Varik wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: verifieer of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Varik. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Varik? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Varik zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in en rondom Neerijnen. Zoals logopedie, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg maar ook haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek. De financiële compensaties wisselen nogal bij Avéro Achmea of ZorgDirect. Controleer de dekking van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis ICSI-behandeling.

Verzekeringskantoor in Varik

Heb jij het liefst face to face contact m.b.t. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Varik. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige bespreekt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Varik