Loading...

Zorgverzekering Valthermond Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Valthermond. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, FBTO, Achmea, CZ, Menzis. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Matcht jouw actuele polis bij jouw situatie? Met medewerking van deze praktische zorgvergelijker mag ook jij rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende modules zoals o.a. steunzolen of tandheelkundige hulp. Overstappen van verzekeraar is echt zo geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk ingewikkeld. Termen als Internet zorgverzekering + Budgetpolis vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of Kiemer tot aan HEMA en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door de zorgvergelijker bekijk je rap en moeiteloos een geschikte verzekering die matcht met jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze pagina check jij nuttige specificaties ten aanzien van aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis. Lees ook alles over Tienray zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Valthermond? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via onze vergelijker – met uitgebreide functies – zoek je gelijk welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-valthermond


Meest gekozen zorgpolis in Valthermond?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Siddeburen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Hierna lees je meer over een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis of Encoprese, maar ook Neuritis optica en Zweepslag. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar minder zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (maximaal €500). De reden hiervoor is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Borger-Odoorn) of juist een onderwijsinstelling. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Valthermond?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Valthermond of ergens in de buurt. Tip: je doet dit veel rapper en gemakkelijker online. Hieronder bekijk je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (onder andere zes keer p/jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn OZF vergoedingen) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Valthermond?

De basisverzekering dekt veel zorgkosten in Valthermond. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts. Echter ook Wijkverpleging, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van je huidige verzekeraar en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website vind je enkele algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Valthermond wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: inventariseer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Valthermond. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Valthermond? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Valthermond moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Tevens zijn er allerlei zorgbedrijven in de buurt van Borger-Odoorn. Bijvoorbeeld: logopedie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg en ook audicien, psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken, apotheek. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Besured of PMA. Controleer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Hypnotherapie.

Verzekeringskantoor in Valthermond

Geef jij de voorkeur aan face to face contact aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Valthermond. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider bekijkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Valthermond