Loading...

Zorgverzekering Vaals Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Vaals. Bijvoorbeeld naar Achmea, OHRA, Menzis, VGZ, CZ. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Past de geldende dekking met jouw wensen. Met behulp van de innovatieve zorgvergelijker kan jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. mantelzorg plus chiropractie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is nogal complex. Aspecten zoals Ziekenfonds + Collectiviteitskorting zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van AnderZorg of Ohra tot Ik en VGZ. Hoe stap ik over naar een betrouwbare aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via een zorgvergelijker achterhaal je snel en eenvoudig een geschikte verzekering die overeenkomt met jouw behoeften. Hulp nodig? Op deze website spot jij praktische adviezen ten aanzien van basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Thesinge zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Vaals? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De premie hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels onze vergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij supersnel welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-vaals


Veel gekozen zorgpolis in Vaals?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Serooskerke afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Verderop lees je meer over nuttige begrippen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor aandoeningen als Angststoornis door een somatische aandoening of Fatale familiale insomnia, echter ook Longoedeem en Ziekte van Brill-Zinsser. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (de max is €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Vaals) of soms een school. Jouw “win” is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Vaals?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Vaals of in een omliggende plaats. Let op: het kan nog sneller en eenvoudiger via internet. Hierna tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld twaalf behandelingen).
 7. Selecteer de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. inTwente vergoedingen) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Vaals?

Jouw basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Vaals. Daarmee staat de verzekeraar garant voor o.a. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen. Maar denk ook aan Dieetadvies, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Check de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekering om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op deze pagina tref je een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Vaals wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inspecteer of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Vaals. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Vaals? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Vaals moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei zorginstellingen in de buurt van Vaals. Neem nou logopedie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek en ook apotheek, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien. De dekkingen zijn erg wisselend bij Kiemer en Pro Life. Check de condities van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Hulphonden.

Verzekeringskantoor in Vaals

Prefereer jij face to face contact t.a.v. een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Vaals. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist bekijkt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Vaals