Loading...

Zorgverzekering Utrecht Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Utrecht. Bijvoorbeeld naar CZ, OHRA, FBTO, Achmea, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt deze huidige zorgverzekering bij jouw situatie? Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker kan jij vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als bijv. kraamzorg of manuele therapie. De overstap is razendsnel gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is best moeilijk. Termen als Gemoedsbezwaarden en Combinatiepolis zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of National Academic tot bijv. FBTO en Zekur. Hoe achterhaal ik een passende aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via een zorgvergelijker detecteer je rap en zonder problemen een betrouwbare verzekering die overeenkomt met alle behoeften. Kom je er niet uit? Op deze pagina tref je bruikbare gegevens met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Teuge zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Utrecht? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via onze vergelijker – met handige zoekfuncties – tref je direct welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-utrecht


Betrouwbare zorgpolis in Utrecht?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Sellingen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Univé. Verderop tref je veel besproken aspecten die van belang zijn. Dankzij deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Bekkeninstabiliteit of Fatale familiale insomnia, maar ook Nierarteriestenose en Ziekte van Crohn. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500). Het pluspunt is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, een gemeente (Utrecht) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je krijgt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Utrecht?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Utrecht of omgeving. Goed om te weten: het kan nog sneller en duidelijker via het internet. Hier vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. zes per jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Interpolis vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Utrecht?

De basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Utrecht. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen. Maar denk ook aan Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Logopedie. Lees de algemene voorwaarden van de huidige verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina tref jij een paar gebruikelijke zorgverleners in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Utrecht wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: verifieer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Utrecht. Is er geen contract? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Utrecht. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Utrecht? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Utrecht moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er allerlei zorginstanties in de regio Utrecht. Neem nou logopedie, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg en ook audicien, psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij AnderZorg of United Consumers. Bestudeer de condities van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgpolis Hulphond.

Verzekeringskantoor in Utrecht

Houd jij van persoonlijk contact met betrekking tot de zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Utrecht. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige kijkt naar je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Utrecht