Loading...

Zorgverzekering Urmond Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Urmond. Dit kan o.a. naar CZ, Achmea, VGZ, OHRA, FBTO. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt jouw huidige verzekering bij jouw situatie? Geholpen door deze praktische zorgvergelijker kan je snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld EHBO-advies plus tandarts. Het overstappen is in een paar minuutjes gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is tamelijk moeilijk. Termen als AWBZ of Basispakket zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of Kiemer tot FBTO en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een voordelige polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels de zorgvergelijker tref je vlug en probleemloos een voordelige verzekering die past bij alle behoeften. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij bruikbare informatie aangaande de eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Terwispel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Urmond? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de zorgvergelijker – en de speciale filters – tref je direct welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-urmond


Betrouwbare zorgpolis in Urmond?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Schraard afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Bewuzt, Interpolis. Hieronder bekijk je veel besproken begrippen waar je zeker op moet letten. Met deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Campylobacter of Epicondylitis lateralis, maar ook Nachtblindheid en Uitzaaiing. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Stein) of juist een onderwijsinstelling. Je ontvangt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Urmond?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Urmond of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger op internet. Hieronder vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld twaalf behandelingen).
 7. Bepaal de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is De Friesland vergoedingen) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Urmond?

Jouw basispakket dekt allerlei zorgkosten in Urmond. Daarmee worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Lees de condities van je huidige verzekering en zie meteen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop lees jij een paar gebruikelijke zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Urmond wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: inspecteer of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Urmond. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Urmond? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €75 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Urmond is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Tevens zijn er allerlei soorten zorg in en rondom Stein. Zoals podotherapie, logopedie, ergotherapie, kraamzorg of ook plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij AnderZorg en Pro Life. Check de dekking van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Huidtherapie.

Verzekeringskantoor in Urmond

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak rondom een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Urmond. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur controleert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Urmond