Loading...

Zorgverzekering Urk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Urk. Populaire keuzes zijn Achmea, VGZ, OHRA, FBTO, CZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Past deze actuele zorgverzekering bij jouw situatie? Aan de hand van deze snelle zorgvergelijker kan men direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. mantelzorg of fysiotherapie. Overstappen van aanbieder is echt zo afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is redelijk moeilijk. Aspecten zoals Verzekeringsplicht en Nominale premie vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of Menzis tot bijvoorbeeld HEMA en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een professionele verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels deze zorgvergelijker vind je direct en zonder problemen een betrouwbare verzekering die klopt met je zorgwensen. Hulp nodig? Hier lees je bruikbare adviezen aangaande de aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Tersoal zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Urk? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met uitgebreide functies – zoek jij supersnel welke organisatie de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Promovendum, Besured, Anderzorg is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-urk


De beste zorgpolis in Urk?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Schouwerzijl afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze site bekijk je cruciale aspecten die van belang zijn. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor o.a. Buiktyfus en paratyfus of Koemelkallergie, en tevens voor bijv. Leverontsteking en Stress. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (maximaal €500). Je profiteert van een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Urk) of via een vereniging. Je hebt recht op een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Urk?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Urk of in een omliggende plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler online. Hieronder lees je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn negen stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. FBTO vergoedingen) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Urk?

Het basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Urk. Daarmee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer en Revalidatiezorg, Dieetadvies, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Check de algemene voorwaarden van jouw actuele polis om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder spot je meerdere gangbare zorginstellingen in de provincie Flevoland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Urk wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: verifieer of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Flevoland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Urk. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Urk? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Urk moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Tevens zijn er allerlei zorginstellingen in de gemeente Urk. Onder andere: podotherapie, diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg maar ook stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, apotheek. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Menzis of VGZ. Check de afspraken van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Huidafwijking.

Verzekeringskantoor in Urk

Prefereer jij persoonlijk contact m.b.t. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Urk. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bespreekt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Urk