Loading...

Zorgverzekering Uithuizermeeden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Uithuizermeeden. Bijvoorbeeld naar CZ, OHRA, VGZ, FBTO, Menzis. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Past jouw huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een slimme zorgvergelijker kun jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals o.a. dieetadvies + steunzolen. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is nogal lastig. Aspecten zoals Zorginstituut Nederland en Collectiviteitskorting zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Besured of PMA tot o.a. Interpolis en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een professionele verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door een zorgvergelijker achterhaal je direct en zonder problemen een duidelijke verzekering die klopt met jouw wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij nuttige details m.b.t. de eigen risico, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Terherne zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Uithuizermeeden? De premies van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De kostprijs kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij binnen enkele minuten welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is doorgaans een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-uithuizermeeden


De beste zorgpolis in Uithuizermeeden?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Schokland afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Hierna tref je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor o.a. Anencephalie of Erotofobie, maar ook Latente infectie en Subjectief dubbelgangersyndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar een stuk minder zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Eemsmond) of juist een school. Het voordeel is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Vaak is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Uithuizermeeden?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Uithuizermeeden of ergens in de buurt. Echter, je doet dit veel rapper en eenvoudiger via internet. Onderstaand lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. negen per jaar).
 7. Kies de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Avéro Achmea vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Uithuizermeeden?

Jouw basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Uithuizermeeden. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts. Echter ook Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van de actuele verzekering en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina check jij enkele vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Uithuizermeeden wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Uithuizermeeden. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Uithuizermeeden? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Uithuizermeeden moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Er zijn nog vele zorginstanties in de streek Eemsmond. Onder andere: logopedie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg en ook apotheek, haptonomie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Kiemer of ONVZ. Check de kleine lettertjes van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Heupartrose.

Verzekeringskantoor in Uithuizermeeden

Heb jij het liefst een “echt” gesprek m.b.t. een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Uithuizermeeden. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur controleert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Uithuizermeeden