Loading...

Zorgverzekering Uithuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Uithuizen. Bijvoorbeeld naar OHRA, VGZ, Achmea, Menzis, FBTO. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze afgesloten verzekering met jouw behoeften? Geholpen door de snelle zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende modules als bijv. gezinsplanning / medische hulp buitenland. Overstappen van polis is binnen mum van tijd gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk gecompliceerd. Zaken als Keuzevrijheid en Overstapservice zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of National Academic tot bijvoorbeeld FBTO en Univé. Hoe stap ik over naar een betrouwbare polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels deze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en zonder problemen een goede verzekering die matcht met jouw wensen. Kom je er niet uit? Op onze website bekijk je praktische specificaties ten aanzien van eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Terheijden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Uithuizen? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De prijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – met bruikbare filters – zoek je snel welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-uithuizen


Populaire zorgpolis in Uithuizen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Schipluiden afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Op deze pagina tref je een aantal variabelen die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Decubitus of Dysthyme stoornis, maar ook Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en Tardieve dyskinesie. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (maximaal €500). Jouw “win” is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Eemsmond) of juist een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Uithuizen?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Uithuizen of ergens in de buurt. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler online. Hierna bekijk je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. zes per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld AnderZorg vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Uithuizen?

Het basispakket dekt veel voorkomende zorgkosten in Uithuizen. Daarmee ben je standaard verzekerd voor zaken als Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Check de algemene voorwaarden van je huidige modules en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder lees jij een aantal erkende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Uithuizen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Uithuizen. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Uithuizen? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Uithuizen is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog allerlei verschillende types zorg in de gemeente Eemsmond. Onder andere: podotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek of haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Besured en Zilveren Kruis. Raadpleeg de afspraken van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Herstellingsoord.

Verzekeringskantoor in Uithuizen

Geef jij de voorkeur aan face to face contact ten aanzien van de zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Uithuizen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon kijkt naar je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Uithuizen