Loading...

Zorgverzekering Uden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Uden. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, FBTO, CZ, VGZ, Menzis. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Matcht jouw afgesloten polis bij jouw situatie? Via een praktische zorgvergelijker kun jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen als bijv. manuele therapie + tandarts. Overstappen van aanbieder is echt zo afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet makkelijk. Begrippen als Medicijnbeleid of Keuzevrijheid komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of ONVZ tot bijvoorbeeld Ik en VGZ. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij deze zorgvergelijker tref je gelijk en moeiteloos een goede verzekering die matcht met jouw behoeften. Is het lastig? Op deze pagina bekijk jij makkelijke gegevens m.b.t. de eigen risico, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Ter Aard zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Uden? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot je snel welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-uden


De beste zorgpolis in Uden?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Schimmert afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Verderop ontdek je een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Met deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Arachnofobie of Hypoglykemie, maar ook Mysofobie en Sjanker. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra dekking voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Uden) of wellicht een vereniging. Je krijgt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Uden?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Uden of in een omliggende plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via internet. Hierna bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 18 behandelingen).
 7. Kies de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn VvAA dekking) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Uden?

De basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Uden. Op die manier worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts. Echter ook Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Check de kleine letters van de huidige modules om te zien wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar lees jij een aantal gangbare zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Uden wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: trek even na of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Uden. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Uden? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Uden moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er meerdere soorten zorg in de buurt van Uden. Neem nou kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek of apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen wisselen nogal bij De Friesland of ZorgDirect. Controleer de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis GRZ.

Verzekeringskantoor in Uden

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact inzake een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Uden. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist bekijkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Uden