Loading...

Zorgverzekering Tzummarum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Tzummarum. Denk bijvoorbeeld aan CZ, FBTO, Menzis, Achmea, OHRA. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past de huidige zorgverzekering met jouw behoeften? Met medewerking van deze nuttige zorgvergelijker kan jij vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende polissen als bijv. mantelzorg / tand. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is soms ingewikkeld. Termen als SVB en Drempelinkomen zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van CZ of National Academic tot Ik en Zekur. Hoe vind ik een geschikte aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je snel en probleemloos een geschikte verzekering die spoort met jouw individuele wensen. Is het lastig? Op deze website vind je makkelijke informatie over de eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Tegelen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Tzummarum? De premies van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met ons vergelijk script – en de speciale filters – check je snel welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-tzummarum


Veel gekozen zorgpolis in Tzummarum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Schiermonnikoog afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina lees je meer over cruciale variabelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Berylliose of Gehoorschade, maar ook Paraffineverslaving en Schizoaffectieve stoornis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Franekeradeel) of via een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tzummarum?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Tzummarum of ergens in de buurt. Let op: je doet dit veel rapper en duidelijker online. Op deze pagina tref jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. twaalf keer).
 7. Selecteer een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn UMC Zorgverzekering dekking) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Tzummarum?

Het basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Tzummarum. Daarmee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis maar ook Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Revalidatiezorg. Check de algemene voorwaarden van de huidige verzekering om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website bekijk jij een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Tzummarum wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: verifieer of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Tzummarum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Tzummarum? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Tzummarum zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er velerlei zorgbedrijven in de regio Franekeradeel. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, kraamzorg, ergotherapie of haptonomie, psychologische zorg, audicien, apotheek, plastische chirurgie. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Bewuzt of Salland. Controleer de dekking van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Glijplank.

Verzekeringskantoor in Tzummarum

Heb jij het liefst face to face contact t.a.v. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Tzummarum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tzummarum