Loading...

Zorgverzekering Tzum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Tzum. Populaire keuzes zijn FBTO, Menzis, VGZ, CZ, Achmea. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om het huidige contract goed door te nemen. Matcht de afgesloten zorgverzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker mag ook jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals epilatie en tandheelkundige hulp. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is vaak lastig. Zaken als Wet BIG + Acceptatieplicht vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of inTwente tot aan Ditzo en United Consumers. Hoe achterhaal ik een betaalbare polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van een zorgvergelijker vind je vlug en probleemloos een geschikte verzekering die past bij de behoeften. Is het lastig? Op deze pagina check je praktische adviezen aangaande de collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering. Zie ook meer over Teerns zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Tzum? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De premie kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – zoek je binnen enkele minuten welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Anderzorg, Besured, HEMA is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-tzum


Meest gekozen zorgpolis in Tzum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Schiedam afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Univé. Op deze site vind je betekenisvolle onderdelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor problemen zoals Coccydynie of Fimosis, maar ook Notenallergie en Polyurie. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een goedkope polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Franekeradeel) of soms een vereniging. Het voordeel is korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tzum?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Tzum of rondom deze plaats. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand spot jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. negen behandelingen).
 7. Kies de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Stad Holland dekking) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Tzum?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Tzum. Hiermee worden kosten gedekt van bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Logopedie, Verloskundige zorg. Lees de kleine letters van je huidige verzekering en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar spot jij enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Tzum is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Advies: inspecteer of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Tzum. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Tzum? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Tzum is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er een aantal zorginstanties in de regio Franekeradeel. Bijvoorbeeld: ergotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg of plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, audicien. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij De Amersfoortse en United Consumers. Controleer de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgpolis Glijlaken.

Verzekeringskantoor in Tzum

Prefereer jij persoonlijk contact inzake je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Tzum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige controleert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tzum