Loading...

Zorgverzekering Twisk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Twisk. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, VGZ, CZ, Achmea, FBTO. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht jouw actuele zorgverzekering met jouw omstandigheden? Via onze innovatieve zorgvergelijker kun jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen als bijv. acupunctuur plus homeopathie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is soms gecompliceerd. Zaken als Aanvullende zorgverzekering en Diagnose Behandelcombinatie zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of ONVZ tot aan Ditzo en VGZ. Hoe achterhaal ik een passende verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door onze zorgvergelijker achterhaal je direct en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met de behoeften. Kom je er niet uit? Op deze pagina spot je nuttige informatie aangaande de eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar t Zandt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Twisk? De tarieven van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De premie kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de polisvergelijker – inclusief handige filters – bekijk jij gelijk welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-twisk


Populaire zorgpolis in Twisk?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Scherpenzeel afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Hieronder tref je een aantal onderdelen waar je zeker op moet letten. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Anglofobie of Epileptisch insult, maar ook Kuru en Ziekte van Dupuytren. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar minder zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (niet meer dan €500). Je profiteert van een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Medemblik) of juist een school. Je ontvangt een lagere premie (korting van 5-10%). Vaak is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Twisk?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Twisk of in een omliggende plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via internet. Hierna tref jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld negen keer).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn Pro Life dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Twisk?

Jouw basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Twisk. Op die manier worden kosten gedekt van zaken als Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en Ergotherapie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Logopedie. Bekijk de kleine letters van je huidige verzekering om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hierna tref je enkele vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Twisk wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Twisk. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Twisk? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Twisk is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Tevens zijn er vele verschillende types zorg in de streek Medemblik. Neem nou logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek of plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Ik en VGZ. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis GGZ.

Verzekeringskantoor in Twisk

Houd jij van persoonlijk contact met betrekking tot je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Twisk. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist geeft advies omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Twisk