Loading...

Zorgverzekering Twijzelerheide Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Twijzelerheide. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, FBTO, Achmea, OHRA, Menzis. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt jouw afgesloten verzekering nog met jouw situatie? Met behulp van de praktische zorgvergelijker kan men vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden als steunzolen + huidtherapie. Het overstappen is in een paar minuutjes gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is best frustrerend. Feiten zoals Spoedeisende zorg en Regeling wanbetalers zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of Menzis tot bijvoorbeeld HEMA en United Consumers. Hoe vind ik een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door deze zorgvergelijker vind je vlug en probleemloos een goede verzekering die overeenkomt met de behoeften. Meer info? Hier tref je bruikbare adviezen aangaande de naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar t Waar zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Twijzelerheide? De premies van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De vergoeding komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door de zorgvergelijker – en de speciale filters – bekijk je supersnel welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg is doorgaans een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-twijzelerheide


Populaire zorgpolis in Twijzelerheide?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Scherpenisse afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Verderop bekijk je een aantal variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgadressen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor aandoeningen als Confabulatie of Diep-veneuze trombose, maar ook Longontsteking en Tylotisch eczeem. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Achtkarspelen) of juist een school. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Twijzelerheide?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Twijzelerheide of rondom deze plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via internet. Hieronder bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (o.a. 6 stuks per jaar).
 7. Kies een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is PNOZorg dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Twijzelerheide?

Jouw basisverzekering dekt allerlei zorgkosten in Twijzelerheide. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist en tevens Dieetadvies, Revalidatiezorg, Logopedie, Wijkverpleging. Inventariseer de kleine letters van jouw huidige verzekeraar om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website tref jij meerdere populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Twijzelerheide wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Het basispakket staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Twijzelerheide. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Twijzelerheide? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €25 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Twijzelerheide is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorgbedrijven in en rondom Achtkarspelen. Zoals logopedie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie maar ook haptonomie, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg. De dekkingen wisselen nogal bij Ditzo en Pro Life. Controleer de kleine lettertjes van je polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Gezondheidspsycholoog.

Verzekeringskantoor in Twijzelerheide

Wil je het liefsteen “echt” gesprek aangaande je zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Twijzelerheide. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur inventariseert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Twijzelerheide