Loading...

Zorgverzekering Tuk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Tuk. Bijvoorbeeld naar OHRA, FBTO, Achmea, Menzis, CZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt deze geldende polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van deze scherpe zorgvergelijker kan jij nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen als bijv. oedeemtherapie + anticonceptie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is tamelijk moeilijk. Feiten zoals Zorgplicht + Aanvullende zorgverzekering vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of PNOZorg tot Delta Lloyd en ZieZo. Hoe stap ik over naar een betrouwbare aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van deze zorgvergelijker tref je snel en makkelijk een duidelijke verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina spot je makkelijke info over de restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering. Of klik meteen verder naar t Goy zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Tuk? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De kostprijs hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. ons vergelijk script – inclusief handige filters – tref je supersnel welke polis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-tuk


Populaire zorgpolis in Tuk?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Scheemda afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Op deze site bekijk je enkele factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor problemen zoals Carpenter-syndroom of Dumbo-oren, echter ook Ozaena en Tardieve dyskinesie. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Steenwijkerland) of wellicht een school. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tuk?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Tuk of rondom deze plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via internet. Hieronder vind je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. zes per jaar).
 7. Kies een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld National Academic dekking) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Tuk?

De basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Tuk. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts en Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Lees de voorwaarden van je actuele verzekering om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Hieronder bekijk jij enkele gebruikelijke zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Tuk is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Tuk. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Tuk? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Tuk zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Er zijn nog allerlei zorgbedrijven in de buurt van Steenwijkerland. Neem nou ergotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg maar ook psychologische zorg, audicien, apotheek, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij C4Me en ZorgDirect. Raadpleeg de dekking van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgpolis Geneesmiddelen eigen bijdrage.

Verzekeringskantoor in Tuk

Prefereer jij 1 op 1 contact rondom je zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Tuk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige checkt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tuk