Loading...

Zorgverzekering Tjalhuizum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Tjalhuizum. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Menzis, Achmea, CZ, VGZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis goed te bekijken. Klopt de bestaande zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van een slimme zorgvergelijker kan je vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als zwangerschap en bevalling + vaccinaties. Overstappen van polis is razendsnel gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Feiten zoals SKGZ + Verzekeringsplicht komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of Menzis tot bijvoorbeeld HEMA en Salland. Hoe stap ik over naar een goede verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker vind je snel en zonder problemen een betrouwbare verzekering die matcht met alle individuele wensen. Kom je er niet uit? Op onze website vind je praktische details m.b.t. de restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Streefkerk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Tjalhuizum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. onze vergelijker – en de speciale filters – bekijk je snel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured, HEMA is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-tjalhuizum


Meest gekozen zorgpolis in Tjalhuizum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze verzekeraars met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Santpoort afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Hierna tref je een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor aandoeningen als Benigne of Hematurie, echter ook Mozaïcisme en Syndroom van Cushing. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra aanvulling voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, jouw gemeente (Súdwest-Fryslân) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tjalhuizum?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Tjalhuizum of in een omliggende plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via het internet. Hieronder lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. negen keer p/jaar).
 7. Kies de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Avéro Achmea dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Tjalhuizum?

Jouw basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Tjalhuizum. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Logopedie, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Controleer de voorwaarden van jouw huidige polis en controleer wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina bekijk je een aantal populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Tjalhuizum wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: inventariseer of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Tjalhuizum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Tjalhuizum? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Tjalhuizum zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei verschillende types zorg in de regio Súdwest-Fryslân. Denk aan: logopedie, diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg of ook apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, psychologische zorg. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Besured of Univé. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Fysiotherapie.

Verzekeringskantoor in Tjalhuizum

Prefereer jij een “echt” gesprek omtrent jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Tjalhuizum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tjalhuizum