Loading...

Zorgverzekering Tirns Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Tirns. Dit kan o.a. naar Menzis, CZ, OHRA, Achmea, FBTO. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Klopt deze huidige verzekering met jouw wensen. Aan de hand van een scherpe zorgvergelijker kun jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als bijv. zwangerschap en geboorte plus epilatie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is best gecompliceerd. Aspecten zoals Niet-gecontracteerde zorg en Basispakket zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van CZ of Menzis tot bijvoorbeeld Ditzo en Univé. Hoe stap ik over naar een voordelige polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van een zorgvergelijker achterhaal je gelijk en zonder problemen een goedkope verzekering die spoort met alle zorgwensen. Is het lastig? Op deze pagina lees jij praktische informatie met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Stramproy zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Tirns? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via ons vergelijk script – inclusief handige filters – bekijk jij gelijk welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Besured, HEMA, Anderzorg is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-tirns


Populaire zorgpolis in Tirns?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Sandfirden afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Hierna lees je meer over enkele begrippen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Blaasontsteking of Incontinentia pigmenti, en tevens voor bijv. Mesothelioom en Situs inversus. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (de max is €500). Het pluspunt is een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra verzekering voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een vereniging. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tirns?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Tirns of ergens in de buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler online. Hieronder check je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 18 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld AnderZorg dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Tirns?

Jouw basispakket staat garant voor veel zorgkosten in Tirns. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en tevens Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Logopedie, Ergotherapie. Controleer de polisvoorwaarden van de huidige verzekering om te zien wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina bekijk je enige veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Tirns wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: verifieer of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Tirns. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Tirns? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Tirns is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er een aantal zorgbedrijven in en rondom Súdwest-Fryslân. Zoals ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, logopedie of ook apotheek, audicien, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij inTwente of Pro Life. Controleer de voorwaarden van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgpolis Fysio- en oefentherapie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Tirns

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact omtrent een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Tirns. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist kijkt naar je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tirns