Loading...

Zorgverzekering Tilburg Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Tilburg. Populaire keuzes zijn VGZ, CZ, OHRA, Menzis, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt jouw afgesloten polis nog met jouw situatie? Met behulp van onze handige zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals tandheelkundige hulp of acupunctuur. Het overstappen is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is soms ingewikkeld. Zaken als Medische selectie en Niet-gecontracteerde zorg komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of PMA tot aan DSW en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via de zorgvergelijker detecteer je vlug en moeiteloos een voordelige verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Problemen? Op deze website bekijk jij praktische informatie over de basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Stokkum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Tilburg? De kosten van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De hoogte van de premie wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met uitgebreide functies – check jij binnen 1 minuut welke partij de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-tilburg


Veel gekozen zorgpolis in Tilburg?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Saaksum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze pagina ontdek je enkele factoren die van belang zijn. Met deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor o.a. Adenoom of Ischemische hartklachten, maar ook Morfologie huidafwijkingen en Schouderdystocie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar minder zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra module voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Tilburg) of juist een onderwijsinstelling. Het voordeel is een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tilburg?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Tilburg of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en gemakkelijker op internet. Hier lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Zilveren Kruis december 2022) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Tilburg?

Het basispakket staat garant voor allerlei zorgkosten in Tilburg. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en tevens Verloskundige zorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Lees de condities van jouw actuele dekking om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar lees je enige gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Tilburg wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Let op: inventariseer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Tilburg. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Tilburg? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Tilburg zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er meerdere verschillende types zorg in de buurt van Tilburg. Neem nou ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie of stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen zijn erg wisselend bij HEMA en United Consumers. Controleer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Flebologie.

Verzekeringskantoor in Tilburg

Houd jij van een “echt” gesprek met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Tilburg. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist geeft advies inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige kijkt naar de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tilburg