Loading...

Zorgverzekering Tijnje Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Tijnje. Veel gekozen partijen zijn FBTO, CZ, OHRA, Achmea, Menzis. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt de huidige polis met jouw omstandigheden? Met behulp van deze snelle zorgvergelijker kan je gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende dekkingen als dieetadvies en osteopathie. De overstap is binnen 2 minuten gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is nogal lastig. Zaken als Natura zorgverzekering of Zorgverzekering komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of Pro Life tot o.a. Delta Lloyd en Stad Holland. Hoe vind ik een professionele verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van deze zorgvergelijker bekijk je direct en gemakkelijk een geschikte verzekering die matcht met de wensen. Kom je er niet uit? Op onze website lees je makkelijke details ten aanzien van aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Stitswerd zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Tijnje? De premies van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – zoek jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-tijnje


De beste zorgpolis in Tijnje?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Den Bosch afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Verderop bekijk je een aantal aspecten die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Chronisch vermoeidheidssyndroom of Enterobiasis, en tevens voor bijv. Lissencefalie en Voedselvergiftiging. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra dekking voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Opsterland) of soms een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tijnje?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Tijnje of rondom deze plaats. Let op: het kan nog sneller en eenvoudiger via internet. Hieronder vind je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 18 behandelingen).
 7. Selecteer een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld ZieZo augustus 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Tijnje?

De basispolis dekt de meeste zorgkosten in Tijnje. Hiermee staat de verzekeraar garant voor o.a. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts en Ergotherapie, Logopedie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Bekijk de kleine letters van de huidige modules en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop check jij enige erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Tijnje wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: loop na of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Tijnje. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Tijnje? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Tijnje zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Tevens zijn er meerdere zorginstanties in de streek Opsterland. Denk aan: logopedie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie en ook apotheek, haptonomie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen wisselen nogal bij CZ of Ohra. Bestudeer de condities van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Flapoorcorrectie.

Verzekeringskantoor in Tijnje

Houd jij van een persoonlijke afspraak rondom de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Tijnje. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist helpt jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tijnje