Loading...

Zorgverzekering Terneuzen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Terneuzen. Veel gekozen partijen zijn Achmea, VGZ, Menzis, CZ, OHRA. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt jouw bestaande zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van een innovatieve zorgvergelijker kan men snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals o.a. zwangerschap en bevalling en mindfulness. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is nogal moeilijk. Feiten zoals Zorgverzekeraar en GVS zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Pro Life tot bijv. DSW en VGZ. Hoe achterhaal ik een voordelige polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij onze zorgvergelijker tref je snel en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met je behoeften. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij makkelijke adviezen ten aanzien van naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Steendam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Terneuzen? De kosten van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De vergoeding hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-terneuzen


Meest gekozen zorgpolis in Terneuzen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Rutten afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Univé. Hierna tref je een aantal factoren die van belang zijn. Met behulp van deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor aandoeningen als Alcoholisme of Gonorroe, echter ook Mycose en Zwangerschapsdiabetes. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (de max is €500). Je profiteert van een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Terneuzen) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Terneuzen?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Terneuzen of in deze buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via internet. Hier vind jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 36 keer).
 7. Selecteer de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld OHRA december 2022) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Terneuzen?

Het basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Terneuzen. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Controleer de polisvoorwaarden van de huidige verzekering en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina bekijk je een paar algemene zorgverleners in de provincie Zeeland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Terneuzen wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: check even of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Zeeland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Terneuzen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Terneuzen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Terneuzen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog allerlei zorginstellingen in de gemeente Terneuzen. Neem nou ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg en ook plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Ik en Zekur. Bekijk de voorwaarden van de polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Elektrostimulator.

Verzekeringskantoor in Terneuzen

Heb jij het liefst een “echt” gesprek met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Terneuzen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon controleert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Terneuzen