Loading...

Zorgverzekering Ternaard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Ternaard. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, CZ, FBTO, Achmea, OHRA. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht de huidige polis met jouw wensen. Met behulp van een slimme zorgvergelijker kan jij nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende dekkingen als bijv. geneesmiddelen + medische hulp buitenland. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is tamelijk moeilijk. Zaken als Risicoselectie of Verzekeringsplicht zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van C4Me of Pro Life tot Ditzo en Zekur. Hoe stap ik over naar een geschikte polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van deze zorgvergelijker bekijk je rap en gemakkelijk een geschikte verzekering die past bij alle zorgwensen. Meer info? Hier vind je bruikbare adviezen m.b.t. de collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Steenbergen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Ternaard? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via de polisvergelijker – en de speciale filters – spot jij direct welke organisatie de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-ternaard


Populaire zorgpolis in Ternaard?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Rumpt afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site vind je cruciale onderdelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Ataxie of Hernia diafragmatica, echter ook Maagkanker en Polyneuropathie. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, de gemeente (Dongeradeel) of via een school. Het voordeel is een voordelige premie (korting van 5-10%). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ternaard?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Ternaard of ergens in de buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger online. Hieronder vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 27 stuks per jaar).
 7. Selecteer een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn National Academic december 2022) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Ternaard?

Jouw basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Ternaard. Daarmee staat de verzekeraar garant voor onder andere Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekering en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina tref je een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Ternaard wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: loop na of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Ternaard. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Ternaard? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Ternaard moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Er zijn nog meerdere verschillende types zorg in en rondom Dongeradeel. Bijvoorbeeld: ergotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg of plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Ditzo of ONVZ. Check de condities van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Elektrische epilatie.

Verzekeringskantoor in Ternaard

Geef jij de voorkeur aan face to face contact omtrent je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Ternaard. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ternaard