Loading...

Zorgverzekering Ter Idzard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Ter Idzard. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, CZ, Menzis, OHRA. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Past de geldende verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van deze praktische zorgvergelijker kan jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende polissen als bijv. mantelzorg + alternatieve zorg. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Termen als Woonlandpakket en Drempelinkomen zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Zorg en Zekerheid of Ohra tot HEMA en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door een zorgvergelijker tref je direct en probleemloos een goedkope verzekering die matcht met de behoeften. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je praktische info over de restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Stadskanaal zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Ter Idzard? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je direct welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Besured, Promovendum, HEMA betreft vaak een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-ter-idzard


De beste zorgpolis in Ter Idzard?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Rottevalle afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Hierna lees je meer over belangrijke variabelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Aritmomanie of Hypopyon, echter ook Laurence-Moon-Bardet-Biedl-syndroom en Verstuiking. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (de max is €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, je gemeente (Weststellingwerf) of juist een opleiding. Je krijgt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ter Idzard?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Ter Idzard of in een omliggende plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via het internet. Op deze pagina check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 27 per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld DSW november 2022) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Ter Idzard?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Ter Idzard. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts. Maar denk ook aan Dieetadvies, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Check de kleine letters van jouw huidige verzekering en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website vind je enige gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Ter Idzard is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: inventariseer of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Ter Idzard. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Ter Idzard? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €25 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Ter Idzard zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei verschillende types zorg in de gemeente Weststellingwerf. Bijvoorbeeld: podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie maar ook apotheek, plastische chirurgie, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Ik of Zorg en Zekerheid. Bekijk de afspraken van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgpolis Dyslexiebehandeling.

Verzekeringskantoor in Ter Idzard

Heb jij het liefst een “echt” gesprek met betrekking tot de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Ter Idzard. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur inventariseert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ter Idzard