Loading...

Zorgverzekering Ter Apelkanaal Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Ter Apelkanaal. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Menzis, Achmea, CZ, FBTO. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt de geldende zorgverzekering bij jouw situatie? Geholpen door de scherpe zorgvergelijker kan iedereen gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld gezinsplanning of alternatieve zorg. De overstap is binnen 5 minuten geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is soms complex. Begrippen als Eigen risico + Zorgaanbieders vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of OZF tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en Zekur. Hoe vind ik een betaalbare verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker vind je snel en ongecompliceerd een goede verzekering die aansluit op je zorgwensen. Meer info? Op onze website tref je makkelijke gegevens m.b.t. de aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over St. Jacobiparochie zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Ter Apelkanaal? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – en de speciale filters – tref je binnen enkele minuten welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-ter-apelkanaal


Veel gekozen zorgpolis in Ter Apelkanaal?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Rotsterhaule afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Op deze pagina bekijk je een aantal onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor problemen zoals Ziekte van Creutzfeldt-Jakob of Dissociatieve identiteitsstoornis, en tevens voor bijv. Oedeem en Sint-Jansziekte. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (maximaal €500). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Vlagtwedde) of mogelijk een school. Je krijgt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ter Apelkanaal?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Ter Apelkanaal of ergens in de buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker d.m.v. internet. Onderstaand check je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 36 stuks per jaar).
 7. Selecteer een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Delta Lloyd augustus 2022) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Ter Apelkanaal?

Jouw basispolis dekt veel zorgkosten in Ter Apelkanaal. Daarmee worden kosten gedekt van bijv. Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Check de polisvoorwaarden van de actuele modules en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar vind jij meerdere populaire zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Ter Apelkanaal wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Ter Apelkanaal. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Ter Apelkanaal? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €60 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Ter Apelkanaal zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in de regio Vlagtwedde. Neem nou logopedie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg en apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij De Goudse en Salland. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgpolis Duwwagen.

Verzekeringskantoor in Ter Apelkanaal

Houd jij van een persoonlijke afspraak m.b.t. je zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Ter Apelkanaal. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ter Apelkanaal