Loading...

Zorgverzekering Ter Apel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Ter Apel. Bijvoorbeeld naar CZ, FBTO, Achmea, VGZ, OHRA. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht de bestaande polis met jouw behoeften? Aan de hand van de handige zorgvergelijker kun je gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende modules als steunzolen / zwangerschap en geboorte. Overstappen van polis is binnen 2 minuten gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk complex. Termen als Wet BIG + Natura zorgverzekering komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van Promovendum of Pro Life tot aan Ditzo en ZieZo. Hoe vind ik een professionele verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door onze zorgvergelijker achterhaal je rap en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die klopt met de zorgbehoefte. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij makkelijke details ten aanzien van collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Lees ook alles over St. Annaparochie zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Ter Apel? De prijzen van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – inclusief handige filters – zoek jij direct welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-ter-apel


Betrouwbare zorgpolis in Ter Apel?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Rotstergaast afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Verderop tref je veel besproken onderdelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Cornea-erosie of Encoprese, en tevens voor bijv. Neuritis optica en Zesde ziekte. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Vlagtwedde) of wellicht een school. Je hebt recht op een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ter Apel?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Ter Apel of in een omliggende plaats. Let op: je doet dit veel rapper en gemakkelijker online. Hieronder tref jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 27 behandelingen).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. CZdirect augustus 2022) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Ter Apel?

Jouw basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Ter Apel. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis. Echter ook Ergotherapie, Wijkverpleging, Logopedie, Verloskundige zorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van de huidige polis en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina vind jij meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Ter Apel is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: loop na of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Ter Apel. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Ter Apel? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Ter Apel zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Tevens zijn er allerlei zorgbedrijven in de gemeente Vlagtwedde. Denk aan: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, podotherapie of apotheek, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien. De dekkingen zijn erg wisselend bij Interpolis en Stad Holland. Controleer de afspraken van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Drempelhulp.

Verzekeringskantoor in Ter Apel

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak aangaande de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ter Apel. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon inventariseert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ter Apel