Loading...

Zorgverzekering Ter Aard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Ter Aard. Veel gekozen partijen zijn Achmea, VGZ, FBTO, CZ, OHRA. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past deze bestaande verzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van de slimme zorgvergelijker kan men direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen als mantelzorg en orthodontie. De overstap is binnen mum van tijd geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is best complex. Aspecten zoals Budgetpolis en Medicijnbeleid komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of Ohra tot o.a. HEMA en United Consumers. Hoe achterhaal ik een professionele aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door onze zorgvergelijker achterhaal je direct en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die klopt met jouw individuele wensen. Meer info? Op deze pagina lees jij praktische info ten aanzien van naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor St. Willebrord zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Ter Aard? De premies van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de vergelijk module – en de speciale filters – check je supersnel welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-ter-aard


Populaire zorgpolis in Ter Aard?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Roswinkel afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop tref je een aantal variabelen die jou verder op weg helpen. Met deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor bijvoorbeeld AIDS of Frégoli-syndroom, maar ook Kraamvrouwenkoorts en Progeria. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500). Je profiteert van een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra aanvulling voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Assen) of juist een vereniging. Het voordeel is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ter Aard?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Ter Aard of ergens in de buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever op internet. Hierna vind je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (onder andere zes keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. CZ november 2022) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Ter Aard?

Jouw basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Ter Aard. Zodoende ben je standaard verzekerd voor onder andere Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis. Echter ook Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Controleer de algemene voorwaarden van je huidige verzekeraar en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar bekijk jij een paar veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Ter Aard wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: controleer goed of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Ter Aard. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Ter Aard? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Ter Aard moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in de streek Assen. Denk aan: ergotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg en stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie, audicien, apotheek. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Ik en VGZ. Bekijk de voorwaarden van je polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Draaischijf.

Verzekeringskantoor in Ter Aard

Houd jij van een “echt” gesprek ten aanzien van jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Ter Aard. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur bekijkt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ter Aard