Loading...

Zorgverzekering Ten Boer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Ten Boer. Populaire keuzes zijn CZ, VGZ, Achmea, OHRA, FBTO. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed door te nemen. Klopt de geldende zorgverzekering met jouw behoeften? Via een praktische zorgvergelijker kan iedereen gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als bijv. gezinsplanning plus tand. De overstap is echt zo afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is vaak niet eenvoudig. Begrippen als Tweedelijns zorg of Zorgplicht komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of ONVZ tot bijvoorbeeld HEMA en Univé. Hoe achterhaal ik een goede verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker detecteer je snel en gemakkelijk een goedkope verzekering die matcht met de wensen. Hulp nodig? Op deze website tref jij nuttige informatie over de aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Sprang-Capelle zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Ten Boer? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – tref jij gelijk welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-ten-boer


Populaire zorgpolis in Ten Boer?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Roosteren afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Hieronder bekijk je een aantal onderdelen waar je zeker op moet letten. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Braken of Excoriatie, maar ook Lactose-intolerantie en Postpartumdepressie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Ten Boer) of via een vereniging. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ten Boer?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Ten Boer of in deze buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via internet. Hierna bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn zes stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Besured augustus 2022) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Ten Boer?

De basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Ten Boer. Op die manier ben je standaard verzekerd voor onder andere Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek en Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Inventariseer de kleine letters van je huidige polis en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina vind jij een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Ten Boer wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: check even of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Ten Boer. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Ten Boer? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Ten Boer moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er meerdere soorten zorg in en rondom Ten Boer. Neem nou podotherapie, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en haptonomie, audicien, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Menzis en ZorgDirect. Bestudeer de voorwaarden van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis DNA-onderzoek.

Verzekeringskantoor in Ten Boer

Houd jij van een “echt” gesprek inzake jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ten Boer. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon checkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ten Boer