Loading...

Zorgverzekering Teerns Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Teerns. Populaire keuzes zijn CZ, VGZ, Achmea, Menzis, FBTO. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Klopt de bestaande verzekering bij jouw situatie? Geholpen door onze praktische zorgvergelijker kan je gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende zekerheden zoals tand + acupunctuur. Het overstappen is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is best lastig. Begrippen als Tweedelijns zorg en Zorgverzekeringswet (Zvw) zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of PMA tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van onze zorgvergelijker tref je snel en probleemloos een betrouwbare verzekering die matcht met jouw wensen. Problemen? Op deze website spot jij makkelijke info m.b.t. de basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Spijkenisse zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Teerns? De premies van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de zorgvergelijker – met bruikbare filters – bekijk je binnen enkele minuten welke assuradeur de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-teerns


Betrouwbare zorgpolis in Teerns?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Roodeschool afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Hieronder tref je enkele aspecten die extra belangrijk zijn. Dankzij deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Atresie varianten of Hartstilstand, en tevens voor bijv. Periodieke explosieve stoornis en Wijnvlek. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra module voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Leeuwarden) of via een vereniging. Jouw “win” is korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Teerns?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Teerns of in deze buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Op deze pagina check je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (o.a. 12 keer p/jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is AnderZorg december 2022) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Teerns?

Jouw basispolis vergoedt veel zorgkosten in Teerns. Daarmee worden kosten gedekt van onder andere Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek en tevens Dieetadvies, Revalidatiezorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Bekijk de kleine letters van jouw actuele modules en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna bekijk jij enkele gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Teerns wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: check even of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Teerns. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Teerns? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €55 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Teerns moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Er zijn nog vele zorginstanties in de streek Leeuwarden. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie of ook stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij HEMA en OZF. Bekijk de condities van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Diëtetiek.

Verzekeringskantoor in Teerns

Houd jij van 1 op 1 contact inzake je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Teerns. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist helpt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige checkt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Teerns