Loading...

Zorgverzekering t Waar Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in t Waar. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Achmea, FBTO, Menzis, CZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht deze geldende polis nog met jouw situatie? Geholpen door de snelle zorgvergelijker mag ook jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals o.a. vergoeding bril en contactlenzen + gezinsplanning. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is redelijk niet eenvoudig. Zaken als Zorgverzekeringswet + Drempelinkomen zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Ohra tot bijv. CZdirect en Univé. Hoe vind ik een goede polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door deze zorgvergelijker detecteer je vlug en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met jouw individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina tref jij bruikbare gegevens ten aanzien van restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Spaubeek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in t Waar? De kosten van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – bekijk je binnen enkele minuten welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-t-waar


Betrouwbare zorgpolis in t Waar?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Rogat afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina vind je betekenisvolle variabelen waar je zeker op moet letten. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor problemen zoals AIDS of Hidradenitis suppurativa, maar ook Lyme-ziekte en Tinnitus. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (de max is €500). Jouw “win” is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra verzekering voor brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Oldambt) of soms een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in t Waar?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in t Waar of in een omliggende plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via het internet. Hieronder check je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 6 keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Zilveren Kruis oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in t Waar?

De basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in t Waar. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts. Echter ook Ergotherapie, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Controleer de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekeraar en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op onze website lees jij enkele erkende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in t Waar wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inspecteer of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in t Waar. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in t Waar? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in t Waar moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je velerlei verschillende types zorg in de gemeente Oldambt. Bijvoorbeeld: diëtetiek, podotherapie, logopedie, ergotherapie maar ook psychologische zorg, haptonomie, apotheek, audicien, plastische chirurgie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij AnderZorg en VGZ. Controleer de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Dieetadvies.

Verzekeringskantoor in t Waar

Prefereer jij een “echt” gesprek aangaande jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in t Waar. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist bespreekt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van t Waar