Loading...

Zorgverzekering t Haantje Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in t Haantje. Dit kan o.a. naar OHRA, FBTO, Menzis, CZ, VGZ. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past deze geldende polis nog met jouw situatie? Geholpen door onze praktische zorgvergelijker mag ook jij gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende dekkingen als bijv. steunzolen + chiropractie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is tamelijk complex. Begrippen als Vrijwillig eigen risico + Nominale premie zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of Pro Life tot bijv. CZdirect en VGZ. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij deze zorgvergelijker vind je rap en gemakkelijk een duidelijke verzekering die in lijn is met je zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze website vind je makkelijke informatie ten aanzien van aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Spanbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in t Haantje? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door onze vergelijker – inclusief handige filters – tref je snel welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, Besured is doorgaans een budget- of naturapolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-t-haantje


Populaire zorgpolis in t Haantje?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Roderesch afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Hieronder lees je meer over enkele begrippen die extra belangrijk zijn. Met deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor onder andere Anorexia nervosa of Enterotoxine, echter ook Naevus en Shaken baby-syndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (maximaal €500). Het voordeel is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra module voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, jouw gemeente (Coevorden) of via een onderwijsinstelling. Het voordeel is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in t Haantje?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in t Haantje of rondom deze plaats. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via internet. Op deze pagina spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (kies bijv. negen per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is VGZ oversluiten) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in t Haantje?

Jouw basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in t Haantje. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts en Wijkverpleging, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Check de condities van jouw huidige verzekeraar en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina lees jij enkele gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in t Haantje wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: loop na of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in t Haantje. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in t Haantje? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in t Haantje zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er meerdere zorginstellingen in de streek Coevorden. Zoals diëtetiek, logopedie, kraamzorg, podotherapie of ook haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken. De dekkingen vertonen grote verschillen bij CZdirect of Stad Holland. Controleer de kleine lettertjes van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgpolis Dekensteun.

Verzekeringskantoor in t Haantje

Houd jij van een persoonlijke afspraak m.b.t. je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in t Haantje. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur bespreekt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van t Haantje