Loading...

Zorgverzekering Sweikhuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Sweikhuizen. Bijvoorbeeld naar Achmea, OHRA, FBTO, VGZ, CZ. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt de huidige zorgverzekering met jouw wensen. Met behulp van onze handige zorgvergelijker kan iedereen snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende zekerheden als bijv. chiropractie + acnetherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk niet eenvoudig. Aspecten zoals CAK of Basisverzekering zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van CZ of National Academic tot bijv. FBTO en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij de zorgvergelijker vind je gelijk en zonder problemen een geschikte verzekering die aansluit op alle individuele wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij praktische gegevens aangaande de naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Son en Breugel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Sweikhuizen? De prijzen van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. Het tarief hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – inclusief handige filters – check je binnen enkele minuten welke assuradeur de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is doorgaans een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-sweikhuizen


Populaire zorgpolis in Sweikhuizen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Rinsumageast afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Verderop ontdek je enkele variabelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor problemen zoals Aanstelleritis of Hypomanie, echter ook Nefrotoxiciteit en Stoornis in de impulsbeheersing. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Schinnen) of juist een school. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sweikhuizen?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Sweikhuizen of rondom deze plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via het internet. Op deze pagina tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 27 stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. Stad Holland oversluiten) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Sweikhuizen?

De basisverzekering compenseert een groot deel van de zorgkosten in Sweikhuizen. Zo ben je standaard verzekerd voor o.a. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist en Logopedie, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de condities van de actuele verzekeraar om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar check je een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Sweikhuizen wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: verifieer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Sweikhuizen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Sweikhuizen? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Sweikhuizen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Tevens zijn er allerlei zorgbedrijven in de streek Schinnen. Zoals ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie en ook psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij AnderZorg en ZorgDirect. Check de afspraken van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Cursus stoppen met roken.

Verzekeringskantoor in Sweikhuizen

Wil je het liefst1 op 1 contact inzake je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Sweikhuizen. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sweikhuizen