Loading...

Zorgverzekering Surhuizum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Surhuizum. Dit kan o.a. naar CZ, Menzis, VGZ, FBTO, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Past deze afgesloten zorgverzekering met jouw wensen. Met medewerking van deze praktische zorgvergelijker kun jij nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals bijvoorbeeld manuele therapie plus alternatieve zorg. De overstap is binnen mum van tijd gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Zaken als Wmo + Basispakket zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of ONVZ tot bijv. DSW en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een betrouwbare polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van een zorgvergelijker detecteer je gelijk en zonder problemen een goede verzekering die klopt met de zorgbehoefte. Is het lastig? Hier spot jij handige informatie m.b.t. de naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis. Zie ook meer over Soesterberg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Surhuizum? De premies van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. Het tarief hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de polisvergelijker – inclusief handige filters – tref je snel welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Besured is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-surhuizum


Veel gekozen zorgpolis in Surhuizum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Rijsenhout afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Verderop ontdek je cruciale aspecten die jou verder op weg helpen. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgadressen waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor onder andere Adenoom of Hersenabces, echter ook Overspannenheid en Ziekte van De Quervain. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Achtkarspelen) of juist een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Surhuizum?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Surhuizum of in een omliggende plaats. Handig: het kan nog sneller en gemakkelijker via het internet. Onderstaand bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 9 keer p/jaar).
 7. Bepaal de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld PNOZorg oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Surhuizum?

Jouw basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Surhuizum. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenhuis, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenvervoer en Dieetadvies, Logopedie, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van je huidige verzekeraar en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar tref jij meerdere gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Surhuizum wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Surhuizum. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Surhuizum? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Surhuizum zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er vele zorgbedrijven in de buurt van Achtkarspelen. Denk aan: podotherapie, diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg of apotheek, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Besured en Ohra. Bekijk de afspraken van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Cosmetische chirurgie.

Verzekeringskantoor in Surhuizum

Heb jij het liefst een “echt” gesprek rondom je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Surhuizum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bekijkt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Surhuizum