Loading...

Zorgverzekering Surhuisterveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Surhuisterveen. Bijvoorbeeld naar CZ, Menzis, FBTO, VGZ, OHRA. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt deze huidige dekking bij jouw situatie? Met medewerking van onze handige zorgvergelijker mag ook jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende modules als bijv. steunzolen / steunzolen. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is soms niet makkelijk. Termen als Vrije artsenkeuze + Diagnose Behandelcombinatie zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of Kiemer tot bijv. De Friesland en Salland. Hoe ontdek ik een passende verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via onze zorgvergelijker achterhaal je vlug en eenvoudig een duidelijke verzekering die past bij jouw wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot je handige adviezen met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Soest zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Surhuisterveen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De premie kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – tref jij direct welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, Besured, HEMA is meestal wel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-surhuisterveen


De beste zorgpolis in Surhuisterveen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Rijsbergen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, Bewuzt. Hieronder ontdek je enkele onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor o.a. Aneurysma of Geslachtsidentiteitsstoornis, echter ook Leukocytose en Syndroom van Down. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Achtkarspelen) of wellicht een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Surhuisterveen?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan is er een verzekeringskantoor in Surhuisterveen of in deze buurt. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever d.m.v. internet. Op deze pagina check je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 27 behandelingen).
 7. Kies een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. PMA oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Surhuisterveen?

Jouw basispakket dekt allerlei zorgkosten in Surhuisterveen. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de algemene voorwaarden van jouw huidige modules om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op deze pagina lees je een aantal gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Surhuisterveen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: loop na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Surhuisterveen. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Surhuisterveen? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Surhuisterveen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er velerlei zorgbedrijven in de streek Achtkarspelen. Zoals logopedie, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg en audicien, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Interpolis of Salland. Check de afspraken van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Correctiezolen.

Verzekeringskantoor in Surhuisterveen

Heb jij het liefst persoonlijk contact aangaande je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Surhuisterveen. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bekijkt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Surhuisterveen