Loading...

Zorgverzekering Sumar Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Sumar. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, CZ, Menzis, VGZ, Achmea. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Past jouw huidige verzekering nog met jouw situatie? Met behulp van een praktische zorgvergelijker kan jij vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als bijv. gezinsplanning of homeopathie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk lastig. Zaken als Aanvullende verzekering of Wmo vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of National Academic tot o.a. Delta Lloyd en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker detecteer je snel en gemakkelijk een goedkope verzekering die aansluit op jouw wensen. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk jij makkelijke specificaties over de collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Soerendonk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Sumar? De kosten van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van ons vergelijk script – inclusief handige filters – tref je binnen 1 minuut welke aanbieder de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, HEMA is vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-sumar


Meest gekozen zorgpolis in Sumar?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Rijs afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Univé. Hierna tref je belangrijke onderdelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Aortaruptuur of Diabetes mellitus, maar ook Nagebootste stoornis en Polymicrogyrie. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Tytsjerksteradiel) of mogelijk een onderwijsinstelling. Het voordeel is korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sumar?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Sumar of ergens in de buurt. Handig: het kan nog sneller en gemakkelijker d.m.v. internet. Onderstaand spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 27 behandelingen).
 7. Beslis over de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is OZF oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Sumar?

Het basispakket betaalt veel voorkomende zorgkosten in Sumar. Zo worden kosten gedekt van onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis en Logopedie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Controleer de polisvoorwaarden van de huidige verzekering om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina spot je een aantal populaire zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Sumar is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inspecteer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Sumar. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Sumar? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €70 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Sumar moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstanties in de buurt van Tytsjerksteradiel. Neem nou kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, podotherapie en ook psychologische zorg, audicien, haptonomie, apotheek, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Avéro Achmea en OZF. Bekijk de dekking van je polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Controlebezoek MRA.

Verzekeringskantoor in Sumar

Wil je het liefsteen “echt” gesprek aangaande je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Sumar. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige inventariseert jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sumar