Loading...

Zorgverzekering Suawoude Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Suawoude. Bijvoorbeeld naar OHRA, Achmea, FBTO, VGZ, Menzis. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt deze geldende polis met jouw behoeften? Met behulp van onze nuttige zorgvergelijker kun je gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als dieetadvies + brillen en lenzen. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is redelijk niet eenvoudig. Termen als Keuzevrijheid en Wlz zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of Pro Life tot o.a. De Goudse en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door een zorgvergelijker detecteer je rap en zonder problemen een voordelige verzekering die in lijn is met alle zorgwensen. Is het lastig? Op deze pagina tref je nuttige info met betrekking tot de eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Sommelsdijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Suawoude? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de vergelijk module – en de speciale filters – check je direct welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-suawoude


Betrouwbare zorgpolis in Suawoude?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Rijswijk afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Op deze site vind je enkele factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor aandoeningen als Burn-out of Guillain-Barré-syndroom, echter ook Open been en Selectief mutisme. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500). Het voordeel is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Tytsjerksteradiel) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Suawoude?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Suawoude of in een omliggende plaats. Handig: je doet dit veel rapper en duidelijker via het internet. Onderstaand vind jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. achttien keer p/jaar).
 7. Bepaal een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Promovendum oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Suawoude?

De basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Suawoude. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis. Echter ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Check de algemene voorwaarden van de huidige verzekering en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar tref jij enige vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Suawoude is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: check even of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Suawoude. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Suawoude? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €25 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Suawoude zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je een aantal verschillende types zorg in de buurt van Tytsjerksteradiel. Zoals logopedie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie maar ook plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij De Goudse of VGZ. Raadpleeg de kleine lettertjes van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis CPAP-apparatuur.

Verzekeringskantoor in Suawoude

Wil je het liefstpersoonlijk contact met betrekking tot de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Suawoude. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Suawoude