Loading...

Zorgverzekering Stuifzand Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Stuifzand. Populaire keuzes zijn Achmea, Menzis, CZ, OHRA, FBTO. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht de actuele verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een scherpe zorgvergelijker kan jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. brillen en lenzen plus ergotherapie. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is redelijk niet makkelijk. Begrippen als Drempelinkomen + Acceptatieplicht komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van C4Me of PNOZorg tot aan Ik en VGZ. Hoe vind ik een aantrekkelijke verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij onze zorgvergelijker bekijk je rap en probleemloos een duidelijke verzekering die spoort met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij praktische details met betrekking tot de basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Bekijk ook meer info over Snikzwaag zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Stuifzand? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met bruikbare filters – spot jij supersnel welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Anderzorg, Besured betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-stuifzand


Veel gekozen zorgpolis in Stuifzand?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Rijpwetering afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina tref je betekenisvolle aspecten waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor onder andere Chronische motorische of vocale ticstoornis of Hallucinatie, echter ook Latente infectie en Ziekte van Von Recklinghausen. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (niet meer dan €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, je gemeente (Midden-Drenthe) of soms een school. Je ontvangt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Stuifzand?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Stuifzand of rondom deze plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via het internet. Onderstaand bekijk je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 18 behandelingen).
 7. Neem besluit over een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn ONVZ oversluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Stuifzand?

Het basispakket dekt veel zorgkosten in Stuifzand. Hiermee ben je standaard verzekerd voor o.a. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen en tevens Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Logopedie. Check de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekering om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder tref je een aantal gangbare zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Stuifzand is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: trek even na of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Stuifzand. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Stuifzand? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Stuifzand moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in de buurt van Midden-Drenthe. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, podotherapie maar ook apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De dekkingen zijn erg wisselend bij Ditzo en PNOZorg. Raadpleeg de dekking van je polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Controle.

Verzekeringskantoor in Stuifzand

Prefereer jij persoonlijk contact t.a.v. de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Stuifzand. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist inventariseert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Stuifzand