Loading...

Zorgverzekering Stroobos Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Stroobos. Dit kan o.a. naar CZ, VGZ, FBTO, OHRA, Achmea. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Past de huidige zorgverzekering met jouw behoeften? Met behulp van onze snelle zorgvergelijker kan men snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als bijv. acnetherapie / dieetadvies. De overstap is echt zo geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is best lastig. Aspecten zoals Collectiviteitskorting en Acceptatieplicht zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of ONVZ tot Delta Lloyd en VvAA. Hoe stap ik over naar een goedkope aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij onze zorgvergelijker achterhaal je direct en moeiteloos een duidelijke verzekering die in lijn is met je wensen. Meer info? Op onze website vind je handige info aangaande de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Snelrewaard zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Stroobos? De premies van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. Het tarief hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de zorgvergelijker – met bruikbare filters – spot jij binnen 1 minuut welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-stroobos


Veel gekozen zorgpolis in Stroobos?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Rijnsburg afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Hierna vind je veel besproken begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor aandoeningen als Cultuurgebonden syndroom of Grijze staar, en tevens voor bijv. Nymfomanie en Thanatofobie. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (maximaal €500). Jouw “win” is een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra module voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Achtkarspelen) of juist een school. Je hebt recht op een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Stroobos?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Stroobos of rondom deze plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en gemakkelijker via internet. Hieronder tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere zes behandelingen).
 7. Selecteer een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn OHRA oversluiten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Stroobos?

De basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Stroobos. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Lees de voorwaarden van de actuele polis en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Verderop bekijk je enkele algemene zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Stroobos wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: inspecteer of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Stroobos. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Stroobos? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Stroobos moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal soorten zorg in en rondom Achtkarspelen. Onder andere: logopedie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek en ook stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, haptonomie. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Menzis en UMC Zorgverzekering. Raadpleeg de voorwaarden van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Contactlenzen.

Verzekeringskantoor in Stroobos

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact met betrekking tot een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Stroobos. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige kijkt naar de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Stroobos