Loading...

Zorgverzekering Striep Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Striep. Bijvoorbeeld naar Achmea, CZ, Menzis, OHRA, VGZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past de huidige dekking met jouw behoeften? Via de praktische zorgvergelijker kan je direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals o.a. alternatieve zorg / manuele therapie. Het overstappen is echt zo afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is redelijk frustrerend. Feiten zoals SKGZ + Regeling wanbetalers vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of Ohra tot o.a. Delta Lloyd en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een gewoon goede verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door onze zorgvergelijker tref je direct en eenvoudig een betrouwbare verzekering die klopt met jouw zorgwensen. Is het lastig? Op onze website spot je praktische gegevens met betrekking tot de restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Smalle Ee zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Striep? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de zorgvergelijker – inclusief handige filters – zoek je binnen 1 minuut welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-striep


De beste zorgpolis in Striep?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Riethoven afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Hieronder ontdek je enkele onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor o.a. Atheromatose of Glasvochttroebeling, en tevens voor bijv. Orgaanfalen en West-Nijlziekte. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (maximaal €500). Je profiteert van een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, jouw gemeente (Terschelling) of via een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Striep?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Striep of ergens in de buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker online. Onderstaand bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 12 stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Interpolis oversluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Striep?

Jouw basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Striep. Op die manier worden kosten gedekt van o.a. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer en Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Revalidatiezorg. Bekijk de voorwaarden van je huidige modules en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar vind jij een paar gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Striep wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: verifieer of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Striep. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Striep? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Striep zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er allerlei zorginstellingen in de gemeente Terschelling. Onder andere: logopedie, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek en ook psychologische zorg, haptonomie, audicien, apotheek, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Ditzo of National Academic. Raadpleeg de afspraken van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Compressiezwachtels.

Verzekeringskantoor in Striep

Prefereer jij persoonlijk contact met betrekking tot de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Striep. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige controleert je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Striep