Loading...

Zorgverzekering Stitswerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Stitswerd. Bijvoorbeeld naar VGZ, Menzis, Achmea, FBTO, OHRA. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht de afgesloten verzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze snelle zorgvergelijker kun je vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals bijvoorbeeld dieetadvies en geneesmiddelen. De overstap is echt zo gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk frustrerend. Zaken als Risicoselectie of Betalingsachterstand komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of Kiemer tot bijv. HEMA en VGZ. Hoe achterhaal ik een voordelige verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door onze zorgvergelijker vind je snel en zonder problemen een goede verzekering die past bij je zorgbehoefte. Problemen? Op onze website tref je makkelijke specificaties aangaande de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Lees ook alles over Slijkenburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Stitswerd? De premies van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De hoogte van de premie komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de zorgvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij gelijk welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Besured, Anderzorg is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-stitswerd


De beste zorgpolis in Stitswerd?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Rhenen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Univé, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Hierna tref je veel besproken onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorginstellingen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. ACE-remmer of Kleurenblindheid, en tevens voor bijv. Overspannenheid en Q-koorts. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (max €500). Je profiteert van een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra verzekering voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Eemsmond) of soms een school. Het voordeel is korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Stitswerd?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Stitswerd of ergens in de buurt. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via internet. Hierna spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (onder andere 27 behandelingen).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Delta Lloyd oversluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Stitswerd?

Jouw basispakket betaalt de meeste zorgkosten in Stitswerd. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts en Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van je actuele polis om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina vind jij een paar vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Stitswerd wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: inspecteer of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Stitswerd. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Stitswerd? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €25 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Stitswerd moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei verschillende types zorg in de gemeente Eemsmond. Denk aan: logopedie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg en ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij FBTO en PNOZorg. Bekijk de afspraken van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgpolis Chirurgische tandheelkunde.

Verzekeringskantoor in Stitswerd

Wil je het liefstpersoonlijk contact aangaande jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Stitswerd. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist controleert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Stitswerd