Loading...

Zorgverzekering Stiens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Stiens. Populaire keuzes zijn FBTO, OHRA, Menzis, VGZ, CZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past de huidige polis met jouw behoeften? Met behulp van deze scherpe zorgvergelijker kun je vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende modules als bijv. anticonceptie of tandarts. Overstappen van aanbieder is razendsnel geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is nogal frustrerend. Feiten zoals Collectiviteitskorting en Wanbetaler komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot bijvoorbeeld De Friesland en VGZ. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van onze zorgvergelijker bekijk je snel en makkelijk een geschikte verzekering die spoort met alle individuele wensen. Hulp nodig? Op deze pagina check je nuttige gegevens met betrekking tot de restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Slijk-Ewijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Stiens? De premies van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De prijs komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met bruikbare filters – zoek jij snel welke assuradeur de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-stiens


Betrouwbare zorgpolis in Stiens?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Rheezerveen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Verderop tref je betekenisvolle aspecten waar je zeker op moet letten. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Bewusteloosheid of Ziekte van Huntington, maar ook Myringitis en Raynaud-fenomeen. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (max €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, een gemeente (Leeuwarderadeel) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Stiens?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Stiens of omgeving. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker op internet. Onderstaand check je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. negen behandelingen).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is CZdirect oversluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Stiens?

De basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Stiens. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenhuis maar ook Revalidatiezorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging. Controleer de polisvoorwaarden van de huidige verzekeraar en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder spot jij meerdere veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Stiens wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: inspecteer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Stiens. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Stiens? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Stiens moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je vele zorgbedrijven in de gemeente Leeuwarderadeel. Onder andere: diëtetiek, logopedie, kraamzorg, podotherapie maar ook apotheek, stoppen met roken, audicien, haptonomie, psychologische zorg. De dekkingen vertonen grote verschillen bij CZ en ONVZ. Bestudeer de afspraken van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Chirurgische ingrepen bij overgewicht.

Verzekeringskantoor in Stiens

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak t.a.v. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Stiens. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider controleert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Stiens