Loading...

Zorgverzekering Sterksel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Sterksel. Populaire keuzes zijn Achmea, OHRA, Menzis, CZ, VGZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt de huidige dekking nog met jouw situatie? Aan de hand van een scherpe zorgvergelijker kan men vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld beweegzorg en zwangerschap en geboorte. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is redelijk gecompliceerd. Begrippen als Zvw of Bestuursrechtelijke premie komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van Bewuzt of ONVZ tot bijv. DSW en VGZ. Hoe ontdek ik een geschikte verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van deze zorgvergelijker bekijk je vlug en eenvoudig een geschikte verzekering die klopt met de behoeften. Problemen? Op deze website check jij makkelijke details met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis. Zie ook meer over Sleen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Sterksel? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – met bruikbare filters – zoek jij binnen enkele minuten welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-sterksel


De beste zorgpolis in Sterksel?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Rha afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Verderop lees je meer over een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Codependence of Hypoxie, echter ook Loopgravenkoorts en Verwonding. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Heeze-Leende) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sterksel?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Sterksel of in een omliggende plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker via het internet. Hieronder bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 12 keer).
 7. Beslis over de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Besured oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Sterksel?

Jouw basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Sterksel. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Ziekenvervoer, Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek. Echter ook Ergotherapie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Controleer de voorwaarden van de actuele dekking en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina lees je enige algemene zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Sterksel wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Let op: inspecteer of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Sterksel. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Sterksel? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Sterksel moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorgbedrijven in de gemeente Heeze-Leende. Onder andere: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, podotherapie en ook apotheek, haptonomie, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Avéro Achmea of Ohra. Raadpleeg de dekking van de polis voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Zorgpolis Camouflagemiddelen.

Verzekeringskantoor in Sterksel

Houd jij van persoonlijk contact ten aanzien van je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Sterksel. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist checkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sterksel