Loading...

Zorgverzekering Steggerda Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Steggerda. Denk bijvoorbeeld aan CZ, Achmea, VGZ, FBTO, Menzis. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt deze bestaande verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze scherpe zorgvergelijker kan men rap en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende polissen zoals brillen en lenzen / zwangerschap en geboorte. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering op maat is nogal complex. Begrippen als Spoedeisende zorg + SKGZ vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van Promovendum of ONVZ tot o.a. Delta Lloyd en ZieZo. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van een zorgvergelijker tref je gelijk en moeiteloos een betrouwbare verzekering die overeenkomt met de behoeften. Kom je er niet uit? Op deze pagina lees je makkelijke informatie over de eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Skingen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Steggerda? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je al veel besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij binnen enkele minuten welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is meestal wel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-steggerda


Meest gekozen zorgpolis in Steggerda?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Reusel afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Op deze site tref je nuttige onderdelen die extra belangrijk zijn. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor onder andere Conversiestoornis of Dysmaturiteit, maar ook Labyrinthitis en Schizoïde persoonlijkheidsstoornis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Weststellingwerf) of wellicht een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Steggerda?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Steggerda of in een omliggende plaats. Echter, het kan nog sneller en simpeler via internet. Hieronder tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld zes behandelingen).
 7. Bepaal de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is De Amersfoortse oversluiten) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Steggerda?

Jouw basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Steggerda. Zodoende worden kosten gedekt van bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen maar ook Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Inventariseer de polisvoorwaarden van je actuele polis en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina lees jij enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Steggerda wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: verifieer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Steggerda. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Steggerda? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Steggerda moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal verschillende types zorg in de buurt van Weststellingwerf. Zoals logopedie, diëtetiek, ergotherapie, podotherapie en plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij FBTO of National Academic. Bestudeer de condities van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgpolis Buikwandcorrectie.

Verzekeringskantoor in Steggerda

Prefereer jij 1 op 1 contact omtrent de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Steggerda. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist helpt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Steggerda