Loading...

Zorgverzekering Steenwijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Steenwijk. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, OHRA, CZ, Achmea, VGZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt deze bestaande verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van de praktische zorgvergelijker mag ook jij snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals homeopathie plus steunzolen. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is redelijk niet eenvoudig. Termen als Inkomensafhankelijke bijdrage en Gemoedsbezwaarden zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van CZ of Pro Life tot aan FBTO en VvAA. Hoe stap ik over naar een betrouwbare polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij onze zorgvergelijker tref je rap en zonder problemen een duidelijke verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Meer info? Hier vind je praktische info m.b.t. de naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Sintjohannesga zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Steenwijk? De premies van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. Het tarief wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via de vergelijk module – inclusief handige filters – bekijk je gelijk welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Besured is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-steenwijk


Betrouwbare zorgpolis in Steenwijk?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Renswoude afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina lees je meer over een aantal onderdelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren de zorginstellingen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Autoglossofobie of Hoogfunctionerend autisme, maar ook Marfan-syndroom en Syndroom van Bloom. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Steenwijkerland) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt korting op de premie (korting van 5-10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Steenwijk?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Steenwijk of in een omliggende plaats. Tip: je doet dit veel rapper en simpeler d.m.v. internet. Onderstaand bekijk je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 9 per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Zilveren Kruis afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Steenwijk?

De basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Steenwijk. Zodoende worden kosten gedekt van o.a. Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts en tevens Logopedie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Controleer de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekeraar en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Op onze website bekijk je een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Steenwijk wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: check even of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Steenwijk. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Steenwijk? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Steenwijk zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog vele soorten zorg in de buurt van Steenwijkerland. Zoals logopedie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek en ook psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd en Salland. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Brillen.

Verzekeringskantoor in Steenwijk

Wil je het liefst1 op 1 contact aangaande de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Steenwijk. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur checkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Steenwijk