Loading...

Zorgverzekering Steensel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Steensel. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, Achmea, OHRA, VGZ, CZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis goed te bekijken. Klopt jouw bestaande verzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van deze snelle zorgvergelijker kan je gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals ergotherapie en opticien. De overstap is echt zo afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is vaak niet makkelijk. Begrippen als Niet-gecontracteerde zorg of Tweedelijnszorg zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of Pro Life tot bijv. DSW en Zekur. Hoe stap ik over naar een gewoon goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via onze zorgvergelijker detecteer je snel en eenvoudig een goedkope verzekering die matcht met de zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze pagina check je bruikbare gegevens ten aanzien van basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Sint-Oedenrode zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Steensel? De kosten van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De vergoeding hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door de vergelijk module – met bruikbare filters – check jij binnen enkele minuten welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-steensel


Meest gekozen zorgpolis in Steensel?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Renkum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Univé. Verderop bekijk je cruciale factoren die van belang zijn. Met behulp van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Bekkeninstabiliteit of Hordeolum internum, maar ook Platvoeten en Torsie. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra module voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Eersel) of via een school. Je hebt recht op een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Steensel?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Steensel of rondom deze plaats. Let op: je doet dit veel rapper en nog effectiever via internet. Hierna lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 12 keer p/jaar).
 7. Kies de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is ZieZo afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Steensel?

De basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Steensel. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis. Echter ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Lees de polisvoorwaarden van jouw actuele polis om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Verderop lees je enige gangbare zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Steensel is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: loop na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Steensel. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Steensel? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Steensel moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstellingen in de gemeente Eersel. Bijvoorbeeld: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, podotherapie en ook apotheek, haptonomie, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Kiemer of UMC Zorgverzekering. Bekijk de dekking van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Breukband.

Verzekeringskantoor in Steensel

Geef jij de voorkeur aan face to face contact omtrent jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Steensel. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige bespreekt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Steensel