Loading...

Zorgverzekering Steendam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Steendam. Bijvoorbeeld naar Achmea, Menzis, CZ, VGZ, FBTO. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Past deze geldende dekking bij jouw situatie? Met behulp van onze nuttige zorgvergelijker kan iedereen snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende polissen als bijv. chiropractie of alternatieve zorg. Het overstappen is echt zo afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is vaak frustrerend. Feiten zoals Betalingsachterstand en Tweedelijnszorg zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van Promovendum of Ohra tot aan De Goudse en Salland. Hoe vind ik een gewoon goede verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door een zorgvergelijker vind je direct en moeiteloos een goedkope verzekering die in lijn is met de behoeften. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot je makkelijke gegevens over de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Sint-Annaland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Steendam? De premies van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met ons vergelijk script – inclusief handige filters – zoek je binnen enkele minuten welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-steendam


Betrouwbare zorgpolis in Steendam?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Reitsum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Hieronder lees je meer over nuttige onderdelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor problemen zoals Berylliose of Foetor ex ore, echter ook Pathogeen en Waterpokken. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Slochteren) of juist een school. Het voordeel is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Steendam?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Steendam of in deze buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld zes stuks per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. VGZ afsluiten) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Steendam?

De basispolis compenseert veel zorgkosten in Steendam. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis en tevens Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Inventariseer de condities van de actuele verzekering en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina bekijk je enige veel voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Steendam is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: check even of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Steendam. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Steendam? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Steendam moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Tevens zijn er een aantal zorginstellingen in de buurt van Slochteren. Neem nou logopedie, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie en ook plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij CZdirect of UMC Zorgverzekering. Check de afspraken van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Zorgpolis Bovenooglidcorrectie.

Verzekeringskantoor in Steendam

Prefereer jij face to face contact met betrekking tot je zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Steendam. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon controleert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Steendam