Loading...

Zorgverzekering Stavoren Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Stavoren. Veel gekozen partijen zijn VGZ, FBTO, Menzis, CZ, Achmea. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht de afgesloten verzekering met jouw wensen. Aan de hand van deze snelle zorgvergelijker mag ook jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals bijvoorbeeld dieetadvies en orthodontie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is redelijk lastig. Aspecten zoals Overstappen en Zorgpremie komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of Kiemer tot Delta Lloyd en Salland. Hoe vind ik een betaalbare verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker bekijk je direct en eenvoudig een goede verzekering die aansluit op je zorgwensen. Hulp nodig? Op onze website vind jij praktische details aangaande de eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Zie ook meer over Sint Odiliënberg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Stavoren? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De prijs kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – zoek jij binnen 1 minuut welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-stavoren


Betrouwbare zorgpolis in Stavoren?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Reek afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Hierna tref je enkele begrippen die van belang zijn. Dankzij deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor bijvoorbeeld Ascariasis of Epipen, echter ook Malletvinger en Sadisme. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Súdwest-Fryslân) of via een school. Je krijgt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Stavoren?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Stavoren of omgeving. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker d.m.v. internet. Hieronder bekijk je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 12 keer).
 7. Selecteer de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn UMC Zorgverzekering afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Stavoren?

Jouw basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Stavoren. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen en tevens Verloskundige zorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de kleine letters van je actuele modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Hieronder tref jij enkele populaire zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Stavoren wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: controleer goed of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Stavoren. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Stavoren? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Stavoren moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorgbedrijven in de gemeente Súdwest-Fryslân. Neem nou podotherapie, ergotherapie, diëtetiek, logopedie of haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De financiële compensaties wisselen nogal bij Ik of Promovendum. Check de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Borstvoeding.

Verzekeringskantoor in Stavoren

Wil je het liefstpersoonlijk contact t.a.v. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Stavoren. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bespreekt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Stavoren