Loading...

Zorgverzekering Stavenisse Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Stavenisse. Veel gekozen partijen zijn Menzis, OHRA, Achmea, VGZ, FBTO. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om het huidige contract goed door te nemen. Past deze geldende verzekering met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een innovatieve zorgvergelijker kan je rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. huidtherapie plus oedeemtherapie. Overstappen van polis is echt zo geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is best moeilijk. Termen als Medische selectie of Verzekeringsplicht komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of National Academic tot bijv. CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een gewoon goede verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door een zorgvergelijker detecteer je vlug en zonder problemen een goede verzekering die past bij de zorgwensen. Meer info? Op onze website lees je handige details m.b.t. de aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Sint Nicolaasga zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Stavenisse? De premies van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De premie komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de vergelijk module – met handige zoekfuncties – bekijk jij snel welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-stavenisse


Populaire zorgpolis in Stavenisse?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Reduzum afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina lees je meer over een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Via deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals Bekkeninstabiliteit of Handicap, echter ook Persoonlijkheidsstoornis en Selectief mutisme. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Tholen) of wellicht een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Stavenisse?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Stavenisse of in deze buurt. Maar het kan nog sneller en nog effectiever via internet. Onderstaand spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (o.a. twaalf per jaar).
 7. Bepaal de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Stad Holland afsluiten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Stavenisse?

Jouw basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Stavenisse. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen en tevens Ergotherapie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Logopedie. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige dekking en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Hieronder lees je een aantal gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Zeeland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Stavenisse wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zeeland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Stavenisse. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Stavenisse? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Stavenisse is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Er zijn nog allerlei zorgbedrijven in de gemeente Tholen. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, logopedie, kraamzorg en psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, audicien. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Besured of VvAA. Check de kleine lettertjes van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Borstprothese.

Verzekeringskantoor in Stavenisse

Heb jij het liefst persoonlijk contact aangaande een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Stavenisse. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist bespreekt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Stavenisse