Loading...

Zorgverzekering Staphorst Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Staphorst. Veel gekozen partijen zijn VGZ, OHRA, CZ, FBTO, Menzis. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht de actuele polis nog met jouw situatie? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker kan jij vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals o.a. dieetadvies plus orthodontie. Het overstappen is binnen 2 minuten gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk moeilijk. Termen als PGB en Drempelinkomen vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of Ohra tot Interpolis en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een gewoon goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van deze zorgvergelijker achterhaal je direct en makkelijk een betrouwbare verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij bruikbare informatie over de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Sint Maarten zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Staphorst? De premies van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – en de speciale filters – tref jij supersnel welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-staphorst


Populaire zorgpolis in Staphorst?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Ravenswoud afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Verderop ontdek je een aantal aspecten die van belang zijn. Aan de hand van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor onder andere Autistische stoornis of Galsteenkoliek, en tevens voor bijv. Kraakbeenkanker en Syndroom van Charles Bonnet. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Staphorst) of soms een opleiding. Je hebt recht op een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Staphorst?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Staphorst of omgeving. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker op internet. Hierna lees je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. zes stuks per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Pro Life afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Staphorst?

De basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Staphorst. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Echter ook Logopedie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Check de voorwaarden van je huidige verzekeraar om te zien wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna lees je een aantal erkende zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Staphorst wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: check even of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Staphorst. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Staphorst? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Staphorst moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de regio Staphorst. Onder andere: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg en ook haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien. De dekkingen vertonen grote verschillen bij inTwente of Zekur. Controleer de kleine lettertjes van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Bloeddrukverlagers.

Verzekeringskantoor in Staphorst

Houd jij van persoonlijk contact inzake jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Staphorst. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bekijkt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Staphorst