Loading...

Zorgverzekering St. Willebrord Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in St. Willebrord. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, FBTO, Achmea, CZ, VGZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt jouw geldende verzekering nog met jouw situatie? Via een slimme zorgvergelijker kan je snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals epilatie + mantelzorg. De overstap is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is best complex. Termen als Tweedelijns zorg of Wmo vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of ONVZ tot bijv. HEMA en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij een zorgvergelijker vind je direct en eenvoudig een goedkope verzekering die aansluit op de zorgwensen. Kom je er niet uit? Op onze website tref jij nuttige adviezen ten aanzien van aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Zie ook meer over Sint Anthonis zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in St. Willebrord? De kosten van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – en de speciale filters – zoek jij direct welke verzekering de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-st-willebrord


Meest gekozen zorgpolis in St. Willebrord?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Radio Kootwijk afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Interpolis, Univé, Bewuzt. Hieronder vind je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Achillespeesontsteking of Enterobiasis, en tevens voor bijv. Pernicieuze anemie en Syndroom van Ehlers-Danlos. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra polis voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Rucphen) of wellicht een onderwijsinstelling. Het voordeel is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in St. Willebrord?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in St. Willebrord of in deze buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Hierna spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (onder andere 27 behandelingen).
 7. Kies de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Menzis afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in St. Willebrord?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in St. Willebrord. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Inventariseer de condities van je actuele verzekering en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina tref je een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in St. Willebrord wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in St. Willebrord. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in St. Willebrord? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in St. Willebrord moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere verschillende types zorg in de regio Rucphen. Denk aan: ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg of ook apotheek, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken. De financiële compensaties wisselen nogal bij Interpolis en Univé. Raadpleeg de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Ziekenbezoek reiskosten.

Verzekeringskantoor in St. Willebrord

Houd jij van een “echt” gesprek t.a.v. een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in St. Willebrord. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur bekijkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van St. Willebrord